Telegram Nedir?


Telegram Nedir?

Telegram, özünde popüler mesajlaşma uygulamaları WhatsApp veya Facebook Messenger gibi çalışan bir çevrimiçi mesajlaşma uygulamasıdır. Bu, Wi-Fi veya mobil internet erişimine bağlıyken kişilerinize mesaj göndermek için Telegram’ı kullanabileceğiniz anlamına gelir. Telegram bulut tabanlıdır ve güvenlik ve hıza öncelik verir. Sonuç olara zamanla diğer mesajlaşma uygulamalarına popüler bir alternatif haline geldi. Hizmet 2013 yılında başladı ve şu anda 500 milyonun üzerinde aktif aylık kullanıcıya ulaştı.

 

Telegram’ın Özellikleri Nelerdir?

Telegram, WhatsApp’ın hızını Snapchat’in geçiciliği ile birleştirir. WhatsApp gibi, Telegram da bir iletişim ortağının durumunu çevrimiçi olarak gösterme ve metinleri, fotoğrafları, videoları, ses dosyalarını, konum bilgilerini, kişileri ve belgeleri iletme özelliğine sahiptir. Ancak bu bilgileri bir süre sonunda her iki taraftan da otomatik olarak silme seçeneği de vardır. Telegram’ın bir diğer özelliği de güvenliğidir. Katılımcılar tarafından paylaşılan sohbetler, gruplar ve medya dahil tüm etkinlikler şifrelenir. Bu, önce deşifre edilmeden görünür olmadıkları anlamına gelir. Telegram ayrıca “gizli sohbetler” özelliği ile sohbet ortakları arasında uçtan uca şifreleme sunar.

  • Kullanıcıların, belirli bir süre sonra kendi kendini imha etmek için mesajlarda bir zamanlayıcı ayarlamasına olanak tanır.
  • Gizli sohbetler başka kişilere iletilemez.
  • Bulut depolama, görüntülerin, metin mesajlarının, medya dosyalarının ve belgelerin kaydedilmesine olanak tanır.
  • Bulut depolama, kullanıcıların oturum açıp kapatmalarına da olanak tanır, bu nedenle yedekleme, geri yükleme, kullanıcılar için endişe kaynağı değildir.
  • Genel kullanıcı adı ile kullanıcıların iletişim numarasının gizliliğini sağlamak. Telefon rehberinize yazabilir ve insanları kullanıcı adlarına göre bulabilirsiniz.
  • Telegram kullanıcıları, diğerlerinin iletişim numarasına sahip olmasalar bile uygulamada başkalarıyla sohbet edebilir.
  • Telegram, tüm platformlar için bağımsız uygulamalara sahiptir.
  • Telegram’da 2 GB’a kadar dosya boyutu gönderebilirsiniz
  • Dosyayı göndermeden veya paylaşmadan önce medya sıkıştırma seçenekleri sunar.
  • Telegram’daki gruplar 200.000’e kadar üye ekleyebilir.
  • Burada Herkese Açık gruplar oluşturabilirsiniz ve bu gruplara herkes katılabilir.

 

Telegram Grubu Nedir?

Bir Telegram grubu, tüm katılımcılar arasında bilgi alışverişi yapmak için sohbetlerdir. Tüm katılımcıların gönderilen bilgileri aldığı ve herhangi bir üye tarafından gönderilebileceği bir iletişim şeklidir. Bu gruplar genel veya özel olabilir. Herkese açık gruplarda, sohbeti izleyen herhangi bir kullanıcı, gruba katılmadan önce bile paylaşılan mesajları okuyabilir. Özel gruplara katılmak için bir davet kodu içeren bağlantı aracılığıyla davet edilmeniz gerekir. Kanalların aksine, grupların katılabileceği maksimum üye sayısı vardır, bu maksimum 200.000’dir. Sohbet geçmişi yalnızca yönetici tarafından silinebilir, aksi takdirde paylaşılan tüm bilgiler görüntülenecektir. Telegram Grupları, ele alınan konunun bir adı ve açıklaması veya bu konunun oluşturulma nedeni ile kurulur ve abone sayısını belirtir. Herhangi bir grup katılımcısı, diğer kişilerin de katılabilmesi için bir davet bağlantısı gönderebilir.

 

Telegram Kanalı Nedir?

Telegram Kanalları daha çok geniş bir kitleye mesaj yayınlamak için kullanılır. Telegram Kanalları Telegram grup sohbetinden çok yayınlara benzetilebilir. Bir konuyla ilgili bir kanala abone olduysanız, yalnızca pasif bir mesaj alıcısı konumundasınızdır. Gruplardan farklı olarak kanallar, yalnızca kanalın yöneticisinin müdahale etme ve mesaj oluşturma hakkına sahip olduğu geniş, halka açık bir kitleye yöneliktir. Telegram Grup sohbetinin bir diğer farkı da katılımcı sayısıdır. Bu, kanallar söz konusu olduğunda sınırsızdır.

 

Telegram Grupları ve Telegram Kanalları Arasındaki Fark Nedir?

Temel Fark

Telegram kanalları, WhatsApp’ın yayın listesinin daha güçlü bir versiyonudur ve tek yönlü yayın mesajları göndermek için kullanılırlar. Bir Telegram grubu, üyelerin metin mesajları kullanarak iletişim kurabileceği diğer sohbet gruplarıyla aynıdır. Öte yandan, grup yöneticileri üye iletişimlerini sınırlayabilir ve grubu herkese açık veya özel yapabilir. Hatta yönetici olarak ek üyeler atayabilirler.

Teknik Fark

Telegram Kanalı, WhatsApp’ın yayın işleviyle karşılaştırılabilir ve kullanıcıların abonelere tek yönlü yayın mesajları göndermesine olanak tanır. Yöneticiler mesaj göndermek için yalnızca Telegram Kanallarını kullanabilir. Kanalda diğer kişiler cevap veremez veya mesaj gönderemez.

Öte yandan, Telegram Grupları insanların mesaj gönderebileceği ve etkileşimde bulunabileceği diğer tüm sohbet grupları gibidir. Sonuç olarak, grup yöneticileri üye iletişimlerini sınırlayabilir, grubu herkese açık veya özel yapabilir, diğer üyeleri yönetici olarak atayabilir, vb.

WhatsApp’ın yardımıyla, olayları bir perspektife oturtalım. Telegram Grupları, kullanıcıların birbirleriyle iletişim kurmasına izin vermeleri bakımından WhatsApp Gruplarına benzer. Telegram’ın kanalları, daha güçlü oldukları için WhatsApp’ın yayın listelerine benzer.

 

Telegram Kanalları ve Telegram Grupları Nasıl Bulunur?

Telegram, milyonlarca kullanıcısı, kanalı ve grubu olan devasa bir platformdur. Bu, çok farklı konularla ilgili kanal veya grup bulmanın bunaltıcı olabileceği anlamına gelir. İyi haber şu ki, ilgi alanlarınıza uyan Telegram Grupları ve Telegram Kanalarını bulmak için doğru yerdesiniz. Kullanıcıların onları daha kolay bulabilmesi için oldukça organize edilmiş Telegram Grup Linkleri listemiz sayesinde kısa sürede aradığınız Telegram Grubu ve Telegram Kanalını bulabileceksiniz.

Ayrıca Telegram Grup Bulma işlemini Telegram uygulamasındaki arama özelliğini kullanarak da yapabilirsiniz. Telegram Grup Arama işlemi için öncelikle Telegram uygulamasını açıyoruz. Ardından arama kutucuğuna tıklayıp ilgi alanımıza giren Telegram Grubu ya da Telegram Kanalının anahtar kelimesini yazıyoruz. Örneğin bir Telegram Kripto Para Haber Kanalı arıyorsanız. Arama kutucuğuna kripto para yazıp arama sonuçlarından istediğiniz grup veya kanala katılabilirsiniz.

 

Telegram Grubuna mı Yoksa Kanalına mı Katıldığımı Nasıl Bilebilirim?

Uygulamanın üst kısmında ‘çevrimiçi’ metin aramak, bir Telegram kanalına veya grubuna katılıp katılmadığınızı anlamanın en kolay yollarından biridir. Herhangi bir anda çevrimiçi katılımcı sayısını görebiliyorsanız, bir gruba katıldınız demektir.

Bir Telegram kanalını tanımlamak için mesajların yanındaki göz simgesini kontrol edin. Çevrimiçi durum yerine ‘10000 abone’ gibi bir şey görürseniz de bir Telegram kanalına katıldığınızı anlayabilirsiniz.

 

Telegram Grubu ve Telegram Kanalı Nasıl Oluşturulur?

Bir Telegram Grubu ya da Telegram Kanalı oluştururken diğer kullanıcıların bulabilmesi için Grup/Kanal adında ve Grup/Kanal kullanıcı adında anahtar kelime kullanmanız diğer kişilerin Telegram Grup Arama işlemi yaparken Grup ya da Kanalınıza denk gelme ihtimalini arttırır.

Adım 1: Cihazınızda Telegram’ı açın.

Adım 2: Android kullanıcısı sohbet listesindeki dairesel kalem simgesine ve Yeni Grup’a, iOS kullanıcısı Sohbetler> Yeni Grup’a dokunun.

Adım 3: Yeni Grup’u seçin.

Adım 4: Gruba eklemek istediğiniz kişileri seçin.

Adım 5: Grup için bir isim ve bir fotoğraf seçin ve mavi onay işaretine dokunun.

Telegram’ı masaüstünde kullanıyorsanız, sol üst köşedeki Menü düğmesine > Yeni Grup’a tıklamanız gerekir.

Bir grup oluşturduktan sonra üye ekleyebilirsiniz. Telegram Grubu üyeleri eklemenin iki ana yolu vardır. Kişilerinizi davet edebilir veya kişilerin gruba katılması bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Bunun dışında, yeni üyelerin Telegram Grubu sohbet geçmişini görmesine veya yeni bir başlangıç ​​yapmasına da karar verebilirsiniz.

 

Etiketler: telegram grup bul telegram grup bulma telegram grup bulma botu telegram grup bulucu telegram grup arama nasıl yapılır telegram grupları 2022 telegram grupları 2023 telegram grupları link telegram grupları bulma telegram grupları nedir telegram gruplarına katılma telegram grubu bulma telegram grubu nasıl kurulur telegram kanalları ekşi telegram kanalları listesi telegram kanalları arama telegram kanalları sohbet haber